Trip to Labuan Bajo (Komodo Islands): 4 Days 3 Nights Guide

5:43 PM



[this post is bilingual]

Seperti yang sudah aku mention sebelumnya, aku ke Labuan Bajo ikut trip AyoLiburan-nya Garuda Indonesia. Tripnya 4 hari 3 malam. Satu malam di kotanya dan sisanya LOB (live on board) di kapal phinisi. Ini adalah rangkuman perjalananku. Kalau mau lihat cerita detailnya, klik masing-masing nama tempatnya ya.

As what I have mentioned on my previous posts, I went to Labuan Bajo on a trip of AyoLiburan by Garuda Indonesia. The trip was 4 days 3 nights: one night at the city and the rest of it was LOB (live on board) on a phinisi ship. This is the summary of my trip. To read the detail story, click on each sub headline.





Day 1: Melo Village
Hari pertama setelah landing di Labuan Bajo adalah mengunjungi Desa Melo. Di Desa Melo, kita disambut secara adat, disuguhkan pinang+kapur serta sopi (arak tradisional mereka), dan ada juga berbagai tari-tarian.

The first day after landing at Labuan Bajo was to visit Melo Village. At the village, we were welcomed traditionally, was served with areca nut & sopi (their traditional wine), and also they performed some traditional dances for us.


The Caci Dance


Day 2: LOB Started! Rinca and Pink Beach
Hari kedua, LOB dimulai. Excited banget bakal tinggal di kapal selama 3 hari mengarungi laut Kepulauan Komodo. Di hari itu, aku juga ke Pulau Rinca untuk lihat Komodo dan sedikit hiking, lalu hariku ditutup dengan snorkeling di Pink Beach.

Day 2, the live on board was started. So excited sailing for 3 days on Komodo sea. At that day, we also went to Rinca to see some Komodo and hike, then we closed the day by snorkeling at Pink Beach.


LOB with The Clalynna
The dragon at Rinca Island


Relaxing at Pink Beach



Day 3: Padar and Taka Makassar
Hari ketiga, aku berhasil menaklukkan Padar! Udah lama banget nggak hiking setinggi itu. Di puncak Padar kita bisa lihat pemandangan yang luar biasa indah. Setelah itu, aku ke Taka Makassar - pulau pasir kecil yang dikelilingi lautan warna toska cantik.

Day 3, I conquered Padar! It had been a while since my last hiking. Padar has the spectacular scenery which is worth the effort. After that, we played around the Taka Makassar - a small island which has tosca coloured water.


The magnificent view from Padar


Floating at Taka Makassar


Day 4: Gili Lawa and Sebayur
Hari keempat, aku masih nggak percaya sampai sekarang, berhasil menaklukkan Gili Lawa yang lumayan curam itu. Sunrise di Gili Lawa epic banget sih. Nggak ada yang ngalahin. Setelah turun dari Gili Lawa, kita ke Sebayur untuk snorkeling sebelum kembali ke Jakarta.

Day 4, I still can't believe until now that I had conquered the super steep Gili Lawa. Sunrise in Gili Lawa was so epic. Unbeatable. After Gili Lawa, we headed to Sebayur to snorkel before heading back to Jakarta.


Gili Lawa and its epic sunrise


Snorkeling at Sebayur to close the trip


See you in my next post!

You Might Also Like

0 comments

Powered by Blogger.